« Tillbaka till nyheter

Fullmaktskollen 10 år – används av 1 miljon kunder

Publiceringsdatum: 20 mar 2024

Fullmaktskollen bildades i mars 2014 och firar i år 10 år. Bolaget startade upp med visionen om en tjänst där fullmakter kunde hanteras helt digitalt i stället för på papper. På tio år har tjänsten vuxit till att nu ha 1 miljon registrerade kunder som skrivit under 1,4 miljoner fullmakter.

Den 19 mars 2014 startades bolaget som blev Fullmaktskollen – en digital tjänst för att skriva under fullmakter på liv- och pensionsområdet. Efter två års arbete kunde tjänsten lanseras i början av sommaren 2016. På tio år har tjänsten vuxit till att bli en självklar digital tjänst, enligt vd Marie Hosinsky.

-Idag är vi den huvudsakliga kanalen för fullmakter på liv- och pensionsområdet och har nu runt en miljon konsumenter registrerade i tjänsten. Antalet fullmakter som registreras växer också stadigt och ungefär 1 500 fullmakter registreras varje arbetsdag, säger Marie Hosinsky, vd Fullmaktskollen.

Fullmaktskollen är ett bra exempel på privatoffentlig samverkan, menar Marie Hosinsky. Bolaget ägs av två branschorganisationer som representerar försäkrings­bolag och försäkringsförmedlare – Svensk Försäkring och Svenska försäkrings­förmedlares förening. Pensionsmyndigheten finansierade projektet och är nu en ansluten aktör till tjänsten.

Marie Hosinsky kommer den 1 april lämna över rollen som vd till kollegan Camilla Algeroth von Thiele, som också varit med sedan start. Nu väntar nya utmaningar för att fortsätta arbetet med att bibehålla Fullmaktskollen relevant i framtiden, förklarar Camilla Algeroth von Thiele.

-Fullmaktskollen behöver så klart hänga med i den digitala utvecklingen. Vi jobbar löpande med de anslutna aktörerna och konsumentföreträdare om vilka behov som finns för att tjänsten ska utvecklas i takt med tiden, säger Camilla Algeroth von Thiele.

Fullmaktskollen 2024:

  • 1,4 miljoner fullmakter har skrivits under sedan start
  • 1 miljon registrerade konsumenter/firmatecknare
  • 1 500 nya fullmakter registreras varje arbetsdag

För ytterligare information kontakta:

Marie Hosinsky, tel. 08-522 785 16
Camilla Algeroth von Thiele, 08-522 780 48